Demisia lui Corneliu Constantineanu de la ITP


ioan8

Demisia apostatului Corneliu Constantineanu din pozitia de rector a Institutului Teologic Pentecostal Bucuresti s-a produs nu cu foarte mult timp in urma.
A Domnului sa fie gloria! Liderii pentecostali au dovedit in cazul acesta, ca si in altele similare, ca asculta mai mult de Dumnezeu decat de oameni. Felicitari!

Constantineanu a preferat sa isi tina semnatura pe documentul Yale (pact religios cu musulmanii) decat sa se pocaiasca in praf si cenusa si sa renunte la semnatura de pe acel document si sa ramana cu credinciosii. Pentru intelegerea gravitatii Crislamului, recomand acest articol: Islam, Crislam, Apostatul Volf si Crislamistii romani.

Doar cu aproximativ o luna in urma, Corneliu Constantineanu trona relaxat si zambitor alaturi de parintele Crislamului Miroslav Volf in conferinta de la ITP. Desigur ca co-initiatorul acestei odioase intalniri este Emanuel Contac. El a prezentat primul pe blog pe Volf si cartea lui apostata “Allah un raspuns crestin”.

Dimensiunea spirituala si…

View original post 237 more words

Advertisements

One thought on “Demisia lui Corneliu Constantineanu de la ITP

 1. Constantineanu si cine este el, dintr-o partasie de 3 zile.

  Despre Constantineanu, personal am numai pareri bune. Ne-a predat clasa Reconciliere Paulina, in care am studiat teza-i “Reconciliere Paulina”. In mare parte, in aceasta teza a vorbit despre diferentele sociale din Romania, nevoia de a fi pe orizontala ceea ce declaram ca santem pe verticala; adica punerea in practica a teologiei fiecaruia. Probabil a-r semana cu stilul de viata a lui Wurmbrand, parfrazez idea: suferind pentru credinta demonstreaza dragostea ta pentru Cristos Isus. Salvarea, pocainta si apartenenta noastra in trupul lui Cristos, va dovedi semenilor nostri dragostea care o avem fata de Dumnezeu prin relatiile de zi cu zi cu acestia. Cred ca aceasta aplicatie trebuie sa reflecte in teologia si viata oricarui lucrator si nu numai, vorba Mantuitorului Isus; “du-te si fa si tu la fel”.

  Pe Constantineanu la Detroit, in urma predarii clasei mai sus amintite, l-am putut observa prin interactiunea cu d-sul, ca un om smerit, echilbrat, abordabil si fara a-si da ifose de mare teolog, cu toate ca este profesor universitar. S-a aratat a fi echidistant fata de subiecte controversate; consider aceasta un lucru de apreciat. Se invartea in jurul subiectelor ziditoare si cu folos. Este un tip care a Interactionat cu toti cei ce-i puneau intrebari. Am avut si un timp de inchinare, care pot spune ca a fost unul adecvat rugaciunii.

  Nu pot agrea cu apelativul “apostatul Corneliu Constantineanu”, in dreptul persoanei acestui om. Daca cineva poate sa-si permite aceasta, treaba lui, insa acesta trebuie sa detina dovezi puternice, altfel va fi ca un om care seamana samanta in contra unui vant puternic, “Imparatia lui Dumnezeu”.

  Al doile lucru, sant de parere ca in domeniul academic, doctrina si teologia vreunui profesor nu trebuie dezbatuta pe bloguri, in societate si prin piete (observati ca am omis inadins biserica, deoarece Ea este casa Domnului). Aceasta se face de catre comitetul, boardul, conducerea acelei institutii. Nu cred ca este corect ca omul din societate, care nu are pregatirea si nivelul unui profesor universitar, sa dicteze, militeze si sa actioneze pentru acest scop (indiferent daca este membru intr-o biserica, chiar pastor sa fie). Aceasta inseaman defaimare.

  In concluzie, demisia vreunei persoane dintr-o functie, nu trebuie sa fie scopul urmarit de un crestin si nici un motiv de bucurie pentru acesta. Noi nu trebuie sa ravnim dupa functiile nimanui, deoarece Dumnezeu ridica, Dumnezeu coboara, El este in controlul tuturor lucrurilor, este parte din slava Lui. Altfel, s-ar putea sa atentam indirect la slava lui Dumnezeu de Conducator suprem, fapt intersiz prin Cuvant “Eu nu-mi impart slava mea cu nimeni”.

  Nu am nici un scop de a ridica sau cobora (teoretic) vreo persoana, buna sau rea, vruta sau nevruta de una sau mai multe persoane. Aceasta functie nu-mi va fi incredintata niciodata, deoarece eu nu cred in defaimarea unui frate ca fiind o slujba divina.

  Sa ne rugam pentru ITP, care i-si propune in a pregati oameni tot mai echipati slujirii sec. XX!.

Doresti sa lasi un raspuns?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s